‘Boeren maken nieuwe plannen om Schiphol te bezetten’

Boze boeren zijn van plan om op 29 oktober vliegveld Schiphol te ‘bezetten’. Plannen hiervoor circuleren op sociale media en WhatsApp, bevestigen woordvoerders van Agractie en Farmers Defence Force (FDF). Agractie, de organisator van de manifestatie in Den Haag, steunt die plannen niet. Zowel Agractie als FDF heeft de boeren opgeroepen van de actie af te zien.

De boeren willen het vliegverkeer stilleggen, om naar eigen zeggen ‘het stikstofprobleem op te lossen.’ De nieuwe plannen zijn een reactie op uitspraken van de politiek. Zo gaf kamerlid Tjeerd de Groot (D66) aan dat zijn partij bij het standpunt bleef om de veestapel te halveren. Dat deed hij na de grote demonstratie die gisteren plaatsvond op het Malieveld in Den Haag.

Mocht de demonstratie op Schiphol niets opleveren, komt er een derde protest. ,,Wij gaan net zo lang door tot het gaat veranderen”, zo valt te lezen in het bericht op WhatsApp. De strijdbare agrariërs maken de route van de actie op de dag zelf bekend en roepen op het bericht zo veel mogelijk te delen.

Bron AD!
Spread the love