Groningen wil actie tegen overmatig alcoholgebruik studentenverenigingen

De gemeente Groningen wil actie ondernemen tegen excessen als gevolg van overmatig alcoholgebruik door leden van studentenverenigingen. Hiervoor is de gemeente in overleg met de acht grootste verenigingen in de stad, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door RTV Noord.

De verenigingen van koepelorganisatie Contractus, waar onder meer Vindicat en Albertus onder vallen, hebben in totaal zo’n 6.500 leden. De besturen overleggen met de gemeente over maatregelen tegen overmatig alcoholgebruik.

De gesprekken zijn in gang gezet vanwege een reeks incidenten binnen verenigingen. Een deel van de incidenten had te maken met overmatige alcoholconsumptie.

De Groningse burgemeester Peter den Oudsten zegt in gesprek met RTV Noord dat hij een einde wil maken aan een te sterke ‘alcoholcultuur’ in bepaalde verenigingen. Hij stelt dat door die cultuur ongewenste situaties ontstaan.

“Bijvoorbeeld dat er zoveel gedronken wordt, dat mensen in hun eigen braaksel in de sociĆ«teit liggen”, zei de burgemeester tegen de regionale omroep. “Die blijven daar liggen, terwijl er mensen aan de bar staan. Of mensen die waggelend de sociĆ«teit uitlopen.”

bron nu.nl

Spread the love