PvdA wil basisbeurs terug voor studenten

In het nieuwe verkiezingsprogramma van de PvdA is het leenstelsel voor studenten definitief verleden tijd. Vorig jaar gaf de partij al aan terug te willen naar de basisbeurs. Inmiddels is duidelijk hoe dat er precies uit moet gaan zien: zo moeten studenten die de afgelopen jaren geen basisbeurs hebben gekregen ‘compensatie’ krijgen.

Dat schrijft De Volkskrant op basis van het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij, dat pas aan het eind van de maand bekend wordt gemaakt.

Protesterende studenten
De partij, ooit bedenker van het leenstel, wil nu dat de basisbeurs terugkeert voor studenten. De PvdA bedacht het leenstel ooit omdat ‘de slager niet moet meebetalen aan de studie van de advocaat’. In de praktijk bleek het stelsel minder populair. Studenten protesteerden voortdurend tegen het leenstelsel.

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
Studentenvakbond verwacht snel einde leenstelsel na draai PvdA
“Het is een verademing dat we eindelijk langzaam weg navigeren van het waanbeeld dat studeren een investering is waar mensen zelf voor moeten opdraaien, terwijl de hele maatschappij erbij gebaat is”, vertelde de voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, Alex Tess Rutten, daar vorig jaar over.

Overigens voor jaar rond deze tijd wilden ze eigenlijk al hetzelfde, zie in de video hieronder:

 

bron: Rtlnieuws.nl

Spread the love