Student hackt school om punten te weten

Student hackt school om punten te weten
Het idee om op school in te breken en zelf cijferinformatie te bewerken, is ons allemaal wel eens bekropen. Maar inbreken en slechts de puntentotalen van je collega-studenten bekijken, dát kan alleen in Amerika.

Een Amerikaanse student van de ‘New Trier High School’ heeft het systeem op zijn school gehackt om de punten van andere studenten te kunnen bekijken. De directie zegt dat ze geen idee heeft hoe het de student gelukt is. “De voornaamste motivatie van de student was het achterhalen van de cijfers om die aan een selecte groep door te spelen. We hebben geen aanwijzingen dat de gegevens publiekelijk zijn gemaakt”, aldus de school in een bericht aan de ouders.

De politie heeft voorlopig nog niemand gearresteerd. “Dit zijn complexe onderzoeken. Het is moeilijk om binnen een dag of twee te zeggen wat er is gebeurd. Er zijn computernetwerken bij betrokken en het duurt wel even om dit uit te zoeken”, zo verklaarde de lokale politiechef. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat de student geen gegevens verwijderd of veranderd heeft.

Spread the love