Studentenstad Groningen

Als student heb je te maken met een hoop nieuwe informatie daarom hebben wij per stad alles op een rijtje gezet.

1. Alles over studentenstad Groningen
2. Zoek je een kamer in Groningen
3. Studentenverenigingen Groningen
4. Sportverenigingen Groningen

Studentenstad Groningen

De studentenstad Groningen behoort tot één van de grootste studentensteden van Nederland.

Kamer verhuren Groningen

Op zoek naar een kamer in Groningen? of wil je je eigen kamer verhuren in Groningen? Bezoek Kamernet voor alle laatste kamers.

Studentenverenigingen Groningen

De volgende studentenverenigingen vind je in Groningen

A.S.G. Cleopatra
Cleopatra is een algemene studentenvereniging met de pijlers openheid en gelijkwaardigheid en heeft ongeveer 250 leden.

A.S.V. DizkartesDizkartes is een studentenvereniging van rond de 800 leden, die de gelijkwaardigheid van eerste- en ouderejaars leden hoog in haar prioriteit voert.

BernlefBernlef is een studentenvereniging voor Friese jongeren in Groningen.

Ganymedes LGBTGanymedes is opgericht om lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender studenten in Groningen te verenigen en het welzijn van de Groninger LGBT-gemeenschap te verbeteren. Uiteraard zijn heteroseksuele studenten ook welkom.

Gereformeerde Studentenvereniging Groningen (GSV)De GSV is een christelijke studentenvereniging. Zij motiveert haar leden om bezig te zijn met het christelijk geloof en de studie.

Ichthus GroningenC.S.V. Ichthus Groningen is een interkerkelijke, christelijke studentenvereniging voor zowel HBO- als WO-studenten waar geloof en gezelligheid hand in hand gaan met ongeveer 150 leden.

Islamitische Studentenvereniging DeenDeen is een Islamitische studentenvereniging die opgericht is ter behartiging van de belangen van moslimstudenten.

MartinistamMartinistam is een studentenvereniging voor scoutingactiviteiten.

N.S.G. Navigators Studentenvereniging GroningenNavigators Studentenvereniging Groningen is met 500 leden een van de grootste christelijke-studentenverenigingen van Nederland.

R.K.S.V. Albertus MagnusAlbertus Magnus is een traditionele vereniging met een open karakter en met ruim 2400 leden de grootste studentenvereniging van Groningen.

Unitas S.G.Unitas is een studentenvereniging met ongeveer 200 leden waar gezelligheid, tradities en gelijkwaardigheid op een staat.

Vindicat atque politVindicat is de oudste studentenvereniging van Nederland en een van de grootste studentenverenigingen in Groningen.

Yir’at ‘AdonayGroningse christelijke studentenvereniging Yir’at ‘Adonay is een dispuut van de landelijke Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato (C.S.F.R.).

Internationale verenigingen

Door de internationale samenleving in Groningen, kent de stad ook veel internationale studentenverenigingen. Sommige werken op internationaal niveau onder een overkoepelende organisatie, en andere zijn er om buitenlandse studenten een thuisbasis te geven.

AEGEE, Association des Etats Generaux des Etudiants de l’Europe

Association des Etats Generaux des Etudiants de l’Europe. Een netwerk van ongeveer 271 studentenverenigingen verspreid over het hele Europese continent. AEGEE-Groningen is onderdeel van dit netwerk.

AIESECAIESEC is de grootst studentenorganisatie ter wereld, actief in 130 landen en groeiende. AIESEC biedt stagemogelijkheden en vrijwilligersprojecten in alle landen waar zij actief is en stimuleert deelnemers bewuster om te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling.

ESN-GroningenESN is verantwoordelijk voor de opvang en introductie van buitenlandse studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en organiseert voorlichtingsdagen over studeren in het buitenland voor Groningse studenten.

HOST-ifesHOST is een internationale studentenvereniging gebaseerd op christelijke waarden, met het doel om gastvrijheid te bieden aan internationale studenten van over de hele wereld, ongeacht je afkomst.

IFMSAInternational Federation of Medical Students’ Associations. The IFMSA is represented in 98 countries and organizes internships, congresses, workshops, lectures and a lot more.

Jong Atlantisch Samenwerkings Orgaan Nederland (JASON)JASON ziet als haar taak om bij te dragen aan een evenwichtige informatievoorziening over de Atlantische problematiek (primair) alsmede internationale betrekkingen in ruimere zin (secundair) door als forum te fungeren.

NufficNederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

SIB-GroningenSIB-Groningen is de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen, die elke maandagavond een lezing en een borrel organiseert. SIB heeft leden van allerlei verschillende studies, zowel Universiteit als HBO.

TEIMUNTEIMUN (The European International Model United Nations) organiseert elk jaar een conferentie in Den Haag. Tijdens deze conferentie komen studenten van over de hele wereld om mee te doen aan een VN (Verenigde Naties) –simulatie.

Sportverenigingen in Groningen

Sportliefhebbers hebben echt keuze genoeg in Groningen. Van voetbal tot roeien en zwemmen. Je vind hieronder het lijstje.

Kunstliefhebbers, muziekfreaks, theaterfans, concertgangers, filmkijkers en festivalhoppers kunnen zich zeker goed vermaken in Groningen, het heeft een divers cultureel aanbod van hoog niveau.

Spread the love
Scroll Up