Vegan studentenvereniging Groningen

Vegan studentenvereniging Groningen

Sinds is dit weekend is de eerste veganistische studentenvereniging van ons land een feit: de Vegan Student Association. Veertig studenten uit Groningen die er allemaal een veganistische levensstijl op na houden, hebben zich verenigd. Hun doel? Meer aandacht voor veganisme en de studentenkantines veganistischer krijgen.

Geen dierlijke producten en alleen maar bier en wijn als deze vegan zijn. Een veganistische levensstijl past misschien niet direct in het clichébeeld van de student die doorgaans voor de diepvriespizza’s, kiloknallers en goedkope blikken bier gaat. Toch ziet de Vegan Student Association (VSA) in Groningen, die afgelopen zaterdag hun oprichting vierde met een borrel, hun ledenaantal ‘hard omhoog’ gaan.

Documentaires over de bio-industrie
“We hebben nu veertig leden en op Facebook worden we nu al door meer dan 300 mensen gevolgd”, zegt Oskar Bakker, één van de oprichters van de VSA tegen EditieNL. “We hebben deze vereniging opgericht omdat er vrij veel veganisten onder de Groningse studenten zijn. Onze activiteiten zijn veelal op eten gebaseerd. Zo gaan we bijvoorbeeld documentaires bekijken over het klimaat en de bio-industrie en koken we samen vegan maaltijden.”

Spread the love